Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 1.200 metri cubi de lemn tăiat ilegal, confiscaţi de poliţişti de la începutul anului

stiri.md
lemne moldova

Poliţiştii bistriţeni au confiscat, de la începutul acestui an, aproximativ 1.200 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, cantitate aproape egală cu cea din primele nouă luni ale anului trecut, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Valoarea lemnului confiscat depăşeşte 380.000 de lei.

În timp ce materialul lemnos confiscat a rămas la aceeaşi cotă ca în 2022, s-a înregistrat o scădere cu circa 22% a infracţionalităţii sesizate.

"Prevenirea şi combaterea delictelor silvice constituie o prioritate specifică judeţului Bistriţa-Năsăud, care deţine un fond forestier semnificativ. Pe această linie se înregistrează o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 21,97%, astfel că numărul infracţiunilor prevăzute de Codul Silvic scade de la 264 în 9 luni 2022, la 206 în 9 luni 2023", a transmis IPJ.

În perioada ianuarie-septembrie, poliţiştii au efectuat 1.065 de controale pentru depistarea ilegalităţilor din domeniul silvic, atât pe drumurile publice, cât şi în fondul forestier sau la instalaţii de debitat material lemnos, cu 130 mai multe decât în anul precedent.

În urma verificărilor, au fost constatate 44 de infracţiuni şi au fost aplicate 325 de contravenţii, însumate la circa 427.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.