Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 150.000 de persoane au fost evacuate în Gujarat înainte de sosirea ciclonului Tauktae

www.pixabay.com
ciclon

Aproape 150.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din statul indian Gujarat luni, iar autorităţile au închis porturile şi un aeroport principal, înainte de sosirea în această regiune a celui mai puternic ciclon din ultimele două decenii, informează Reuters.

Ciclonul Tauktae, care a făcut deja opt victime şi a lăsat în urmă numeroase distrugeri în statele de coastă Kerala, Karnataka şi Goa, urmează să ajungă în Gujarat spre sfârşitul zilei de luni, potrivit agerpres.ro.

"Acesta va fi cel mai sever ciclon care a lovit statul Gujarat în peste 20 de ani. El poate fi comparat cu ciclonul din 1998 care a lovit oraşul Kandla şi a provocat daune majore", a declarat secretarul pentru finanţe din Gujarat, Pankaj Kumar, pentru Reuters.

Departamentul meteorologic din India (IMD) a clasificat furtuna, care s-a format în Marea Arabiei, ca "extrem de severă", după ce anterior aceasta fusese catalogată drept "foarte severă".

Centrul financiar Mumbai a fost lovit de ploi abundente, însoţite de vânturi puternice, în timp ce ciclonul Tauktae s-a îndreptat spre nord. Vânturile puternice au forţat autorităţile să suspende operaţiunile pe aeroportul din Mumbai şi să închidă unele drumuri principale.

Ciclonul Tauktae, ale cărui vânturi ating viteze susţinute de 180-190 kilometri pe oră şi rafale de până la 210 kilometri pe oră, are o intensitate echivalentă cu cea a uraganelor de categorie 3 şi se află doar cu o treaptă mai jos în raport cu categoria "super cicloanelor".

Autorităţile din Gujarat au strămutat aproape 150.000 de persoane din localităţile de pe coastă şi au desfăşurat peste 50 de echipe de răspuns în caz de dezastru.

Ciclonul din 1998 care a devastat statul Gujarat a ucis cel puţin 4.000 persoane şi a provocat daune de sute de milioane de dolari, au raportat mass-media la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.