Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 16 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în România, de la începutul stării de urgenţă

www.neiqigong.ro
Pădurea Băneasa

Aproape 16 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în România, pe durata stării de urgenţă, începând din data de 16 martie şi până în prezent, arată datele Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), publicate pe propria pagină de Facebook.

Conform ministerului de resort, de la demararea campaniei de împăduriri de primăvară s-au plantat 21,1 milioane de puieţi forestieri, din care 15,99 milioane de exemplare în perioada stării de urgenţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

De asemenea, s-au împădurit 2.809 de hectare de teren şi au fost înfiinţate noi perdele forestiere pe o suprafaţă de 17 hectare.

În plus, au fost regenerate natural alte 4.629 de hectare, s-au realizat lucrări de completări pe 1.289 de hectare, respectiv lucrări de refaceri pe 178 de hectare.

Potrivit sursei citate, din data de 16 martie până la ora actuală, au fost regenerate 970 de hectare fond forestier privat administrat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva. În total, până în prezent, au fost regenerate 7.438 de hectare fond forestier de stat, menţionează Ministerul Mediului.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale şi 4.458 prin regenerări artificiale. În cele două campanii vor fi plantaţi peste 28 de milioane puieţi forestieri, cu o investiţie de 199,2 milioane lei, menţionează Romsilva.

În ultimii şapte ani, RNP a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internaţional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.