Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 16.400 de persoane au sosit în Marea Britanie în cadrul schemelor de viză pentru Ucraina

www.economica.net
marea britanie

Aproximativ 16.400 de persoane au sosit în Marea Britanie până luni în cadrul schemelor de viză pentru Ucraina, potrivit cifrelor guvernului britanic, citate joi de DPA.

Aproximativ 13.200 au sosit din Ucraina în cadrul schemei familiale şi 3.200 în virtutea programului de sponsorizare Homes for Ukraine, arată datele provizorii.

Aproximativ 94.700 de cereri au fost primite pentru ambele scheme şi 56.500 de vize au fost acordate până joi, au declarat Departamentul pentru locuinţe şi comunităţi, precum şi Ministerul de Interne.

Mai puţin de jumătate din vize (45,1%) au fost acordate în cadrul schemei de sponsorizare Homes for Ukraine, arată cifrele, potrivit Agerpres.ro.

Au existat îngrijorări legate de durata de timp pentru eliberarea vizelor refugiaţilor pe această rută, pentru care ministrul de interne, Priti Patel, şi-a cerut scuze săptămâna trecută.

Comparativ, 80,3% dintre cererile din schema familială au avut ca rezultat eliberarea vizelor.

Au fost 55.600 de cereri pentru schema de sponsorizare şi 25.100 de vize eliberate.

Din 39.100 de cereri pentru vize de familie, 31.400 au fost aprobate.

În cadrul schemei de sponsorizare, au fost eliberate 1.620 de vize persoanelor cu un sponsor în Scoţia, 640 pentru Ţara Galilor şi 200 pentru Irlanda de Nord.

Guvernul scoţian este sponsorul general pentru 570 de refugiaţi cu vize acordate, în timp ce guvernul galez a sponsorizat 60.

Ministrul pentru refugiaţi, Richard Harrington, a lăudat generozitatea "incredibilă" a publicului britanic şi a spus că cifrele demonstrează "progrese mari".

El a adăugat că, "cu peste 3.500 de vize procesate pe zi în ultimele zile, suntem pe cale de a îndeplini ambiţia mea de procesare a cazurilor în 48 de ore".

Cu toate acestea, el a avertizat şi împotriva automulţumirii, declarând că procesul de viză trebuie simplificat în continuare pentru a ajuta "alţi mii de ucraineni ce vin în Marea Britanie prin aceste căi sigure şi legale şi departe de atrocităţile comise în patria lor".

Oficiali guvernamentali cred că unele persoane au solicitat vize pentru a avea opţiunea de a veni în Marea Britanie, dar rămân în ţări care se învecinează cu Ucraina pentru a se putea întoarce acasă mai devreme.

Alţii poate că au aplicat, dar apoi s-au răzgândit, hotărând să rămână acolo unde sunt sau să călătorească în altă parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.