Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 18.300 de persoane au trecut prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Prin punctele de frontieră au trecut, în ultimele 24 de ore, aproximativ 18.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 13.700 de mijloace de transport, informează marţi IGPF, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.200 de persoane cu 6.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.100 de persoane cu 6.900 mijloace de transport, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Cu o zi în urmă, conform IGPF, prin punctele de frontieră trecuseră, în 24 de ore, aproximativ 20.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 11.500 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare erau aproximativ 12.300 de persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 6.300 de persoane cu 5.200 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: 'Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi

Zilnic, aproximativ 4.600 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei la controlul documentelor.

Potrivit IGPF, în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.600 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 5.800 de persoane cu 3.800 mijloace de transport.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurilor dispuse de personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare, precizează comunicatul IGPF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.