Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 2.500 de minori migranţi neînsoţiţi din Grecia se află într-o 'situaţie periculoasă'

New York Daily News
copii imigranti

Aproximativ 2.500 de minori migranţi neînsoţiţi din Grecia, adică două treimi din cei aflaţi în prezent în ţară, nu beneficiază de o unitate de cazare şi se află într-o ''situaţie periculoasă'', a indicat joi organizaţia neguvernamentală Metadrasi, citată de AFP, potrivit Agerpres.

''Potrivit datelor Centrului naţional de solidaritate socială (Ekka), 3.670 de minori migranţi neînsoţiţi se află în prezent în Grecia, dintre care doar 1.135 sunt cazaţi în cămine sau la familii, restul trăind în condiţii periculoase'', a indicat Evdokia Gryllaki, responsabilă a Metadrasi cu problema minorilor migranţi neînsoţiţi. 

Majoritatea minorilor neînsoţiţi sunt pakistanezi, respectiv 38,4 %, care "nu au profilul obişnuit de refugiat care să dispună de posibilitatea de a beneficia de protecţie, cum este de exemplu cazul sirienilor'', a afirmat Evdokia Gryllaki într-o conferinţă pe acest subiect la Atena. 

Ea subliniat că ''12% dintre minorii fără protecţie nu au domiciliu fix şi doar 66% sunt şcolarizaţi''.

Citește și: Deputaţii turci l-au ales în funcţia de preşedinte al parlamentului pe fostul premier Binali Yildirim

''Provocarea actuală este de a găsi soluţii pentru integrarea lor mai ales prin intermediul şcolarizării, deoarece se consideră că majoritatea (55,5 %) rămân în ţară'', pentru că ei nu intră în categoriile de relocare sau reîntregire familială, a explicat responsabila Metadrasi. 

În total, 28 de structuri de cazare pentru minori neînsoţiţi există în prezent în Grecia, cu o capacitate de 1.115 locuri, potrivit Ekka. 

Metadrasi, care militează pentru apărarea drepturilor migranţilor şi refugiaţilor, şi mai ales ale minorilor neînsoţiţi, a salvat din 2015, anul cel mai puternic al recentei crize migratorii, 4.133 de minori, dintre care 3.633 de băieţi, în majoritate afgani, sirieni şi pakistanezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.