Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 200 de apicultori din județul Harghita au depus cereri pentru ajutorul de minimis

Catchy
albine

Aproximativ 200 de apicultori au depus, până joi, cereri la APIA Harghita pentru ajutorul de minimis în sectorul apicol, termenul limită de solicitare a acestui sprijin fiind vineri, 26 noiembrie, inclusiv.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de Rozália Váncsa, şef serviciu în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita, au fost depuse deja 189 de cereri, iar în cursul zilei de joi mai sunt aşteptate aproximativ 50 de cereri.

Numărul este mai mic decât cel aşteptat, ţinând cont că la Agenţia Naţională pentru Zootehnie sunt înregistraţi 330 de apicultori din Harghita, a precizat sursa citată.

Rozália Váncsa a punctat faptul că sunt aşteptate cereri şi în cursul zilei de vineri, acestea putând fi depuse atât personal, cât şi online sau pot fi trimise prin Poştă.

"Aşteptăm oamenii să vină, nu este documentaţie foarte mare (...) Cred că Asociaţia Apicultorilor i-a înştiinţat pe apicultori, deci ştiu. Noi primim cererile şi personal şi prin email şi prin poştă, nu contează mijloacele prin care ne trimit, noi primim, aşteptăm să vină. Mi se pare că prea puţini au venit. (...) Beneficiază cei care la 1 martie 2021 au fost înscrişi în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie cu minimum o familie de albine", a explicat Rozália Váncsa.

Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.