Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt în această perioadă la datorie

obiectivbr.ro
politist-politia-romana

Aproximativ 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt în această perioadă la datorie pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte ilegale, precum şi pentru gestionarea eficienţă a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

"Având în vedere că foarte mulţi cetăţeni aleg să petreacă această perioadă în alte localităţi decât cea de domiciliu, rugăm prudenţă crescută la volan. Adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă pentru a putea opri în siguranţă. Înainte de a pleca la drum, verificaţi prognoza meteo pentru zonele în care urmează să vă deplasaţi şi renunţaţi la călătorie atunci când condiţiile meteorologice sunt nefavorabile sau dacă nu aveţi vehiculul echipat corespunzător. Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei", informează un comunicat al MAI transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor ca, atunci când se află în locuri aglomerate, în spaţii de organizare a unor evenimente publice, în centre comerciale, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu afişeze bunuri de valoare, accesorii scumpe sau sume mari de bani.

"În ceea ce priveşte utilizarea articolelor pirotehnice, atragem atenţia că acestea pot fi extrem de periculoase. Pentru evitarea riscurilor, achiziţionaţi astfel de materiale de la agenţi economici autorizaţi şi folosiţi-le doar în condiţii permise de lege, cu respectarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor şi a mediului. Vă rugăm să vă asiguraţi că astfel de articole nu sunt folosite de copii", arată sursa citată.

Pentru a evita aglomerarea în punctele de trecere a frontierei, Poliţia recomandă cetăţenilor care vor să iasă sau să intre în ţară să consulte în prealabil aplicaţia Traficonline.ro a Poliţiei de Frontieră, care afişează timpii medii de aşteptare pentru fiecare punct de control în parte.

Orice situaţie de pericol poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.