Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 4.900 de migranţi au încercat să intre în octombrie în Germania din Est

wsj.com
germania imigranti forta de munca

Autorităţile germane au înregistrat 4.889 de persoane care au încercat să intre ilegal în ţară după ce au venit din Polonia şi Belarus în cursul lunii octombrie, o dinamică urmărită îndeaproape de oficiali pe fondul unui vârf al migraţiei pe care mulţi o leagă de Minsk, relatează vineri DPA.

Rata în patru săptămâni ale lunii octombrie a fost mai mult decât dublă faţă de nivelul din septembrie, potrivit oficialilor.

Au fost 7.300 de încercări neautorizate de a intra în ţară folosind această rută în întregul an, a anunţat vineri poliţia germană, informează Agerpres.

Migraţia a crescut de-a lungul graniţei germano-polone din august. "În prezent, nu există semne de relaxare a situaţiei", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Vineri, un refugiat a fost găsit mort lângă graniţa germano-polonă. Oficialii au încercat fără succes să-l resusciteze pe bărbatul din Irak, a declarat poliţia din Goerlitz. Informaţii suplimentare nu erau încă disponibile.

Poliţia a declarat că a primit o informaţie mai devreme din partea publicului despre o posibilă contrabandă de persoane. Poliţiştii au găsit 30 de persoane care tocmai au părăsit o dubă la Schoepstal în apropiere. Şoferul a fugit, dar poliţia a reţinut un alt bărbat ce conducea un al doilea vehicul.

Creşterea migraţiei a fost observată de asemenea în alte ţări ale UE.

Unii atribuie aceste creşteri politicilor adoptate în mod deliberat de Minsk, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere de peste un sfert de veac, declarând că guvernul său nu va mai opri migranţii să se deplaseze mai departe spre UE.

Comentariile sale au intervenit ca răspuns la sancţiunile occidentale mai dure impuse Minskului pentru reprimarea violentă a protestelor paşnice după alegeri contestate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.