Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 55.000 de elevi olandezi nu merg la şcoală de teama virusului

MEN
banci scoala clasa goala

Cel puţin 55.000 de copii olandezi lipsesc de la cursurile primare, deoarece părinţii lor se tem să nu se contagieze cu noul coronavirus, absenţe care afectează 90 % dintre şcolile din Olanda, potrivit unui studiu publicat joi de Holland Education Association şi citat de EFE.

În majoritatea şcolilor elevii de la cursurile primare, în unele cazuri peste 10 % dintre şcolari, au rămas acasă în pofida redeschiderii centrelor de învăţâmânt, se arată în acest studiu, care se bazează pe date furnizate de peste 1.100 de directori de şcoli din ţară, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

De asemenea, la cursuri nu au venit învăţătorii din cel puţin jumătate dintre şcoli, iar în unele cazuri corpul profesoral a fost insuficient pentru desfăşurarea orelor de teama contagierii infecţiei COVID-19, deşi absenţele, mai ales pentru grupurile speciale de risc, justifică menţinerea izolării.

Totuşi, studiul notează că 92 % dintre directori sunt mulţumiţi de modul corect în care atât elevii cât şi profesorii folosesc produsele de igienă, deşi în doar 5 la sută dintre şcoli sunt folosite măştile sau mănuşile în timpul orelor.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Învăţătorii sunt îngrijoraţi de viabilitatea altor măsuri ce trebuie respectate pentru a reduce riscul de contagiere, precum păstrarea unei distanţe de siguranţă de 1,5 metri între profesori şi elevi.

Guvernul olandez a decis reluarea cursurilor primare, cursurilor speciale şi grădiniţelor în data de 11 mai şi se aşteaptă să fie ridicate restricţiile şi pentru cursurile gimnaziale de la 1 iunie, deşi se prevede aplicarea unor măsuri mai stricte pentru elevii cu vârste de peste 12 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.