Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ un milion de tone de cereale, floarea-soarelui şi rapiţă au fost produse anul trecut în Vaslui

agora.md
floarea soarelui

Aproximativ un milion de tone de cereale, floarea-soarelui şi rapiţă au fost produse anul trecut în Vaslui, a informat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural conducerea Direcţiei de Agricultură a Judeţului (DAJ).

"În anul 2021, de pe o suprafaţă totală de 223.125 de hectare cultivate cu grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă s-a obţinut o producţie totală de 932.566 tone, comparativ cu anul 2020, când de pe aproximativ aceeaşi suprafaţă a fost obţinută o cantitate totală de 163.907 tone. Este o producţie extrem de mare, în ciuda faptului că judeţul Vaslui are terenuri de o calitate îndoielnică, respectiv clasele 3, 4 şi 5 de fertilitate, faţă de alte judeţe din ţară care au clase de fertilitate 1 şi 2", a declarat directorul executiv al DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Conform datelor întocmite de reprezentanţii DAJ Vaslui, suprafaţa totală însămânţată în toamna anului 2021 în judeţ este de 90.435 de hectare, dintre care cele mai mari suprafeţe au fost însămânţate cu rapiţă - 16.780 de hectare şi cu grâu - 65.556 de hectare, potrivit Agerpres.ro.

Din cauza secetei excesive care s-a înregistrat în cea de-a doua jumătate a anului trecut, multe dintre culturi au fost afectate.

"Pe baza informaţiilor colectate de la 600 de exploataţii agricole comerciale, precum şi de la unităţile administrativ-teritoriale pentru terenurile care aparţin gospodăriilor populaţiei, la intrarea în iarnă, pe 43% din suprafaţă culturile erau nerăsărite, 26% erau parţial răsărite şi doar 31% din culturi erau răsărite", a mai spus Gigel Crudu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.