Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte suspecţi de trafic de droguri au fost reținuți la Cluj

BCCO
droguri DIICOT

Șapte suspecţi de trafic de droguri au fost reținuți la Cluj, fiind bănuiți că au cumpărat și vândut, în ultimii doi ani, etnobotanice. Cei implicați își schimbau des telefoanele și locurile unde țineau drogurile, pentru a nu fi prinși, potrivit Mediafax.

Potrivit DIICOT, procurorii din Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a șapte persoane pentru efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Procurorii spun că în perioada 2018 – 2019 există suspiciunea că în orașul Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire a substanţelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, respectiv prin efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive.

Citește și: Gabriela Firea, despre circulația tramvaiului 41: Este normal să fie anumite restricții

Astfel, s-a constatat că trei dintre cei șapte implicați cumpărau din străinătate cannabinoizi sintetici în stare pură, după care fie direct, fie prin intermediul celorlalte persoane au produs și preparat materie vegetală, în scopul vânzării.

Pentru a evita să fie prinse, persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea substanțelor susceptibile să producă efecte psihoactive au folosit „telefoane de serviciu”, pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca și locaţiile unde au depozitat substanţele.

Marți au avut loc 18 percheziţii la locuinţele a 15 persoane bănuite de trafic de substanţe psihoactive, la care s-au găsit peste 700 de grame de substanțe psihoactive sub formă cristalină, aproape 200 de grame de substanțe psihoactive sub formă vegetală, peste 150 grame de cannabinoid sintetic, 15 comprimate, 3 laptopuri, un hard-disk, 37 de telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat și sumele de 8.000 euro și 10.658 lei.

Miercuri, șapte persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.