Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar putea fi ANUNȚUL anului. Cine poate ajunge pe lista lui Tăriceanu/ ZVON

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Viața politică din România e foarte imprevizibilă. Și chiar și așa o informație ca această ar face pe mulți să tresară. Sun zvonuri că unul din cei mai mari contestatari ai actualei administrații se pregătește să mute decisiv.

Vezi și: Până la urmă s-a aflat: El e miliardarul care a comandat spionarea Laurei Codruţa Kovesi

De câteva zile circulă zonul potrivit căruia co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-ar fi propus fostului șef al DIICOT, Alina Bica, să candideze pentru un loc de parlamentar pe listele partidului pe care îl conduce alături de Daniel Constantin.

Dacă s-ar concretiza mișcarea ar fi cu multiple înțelesuri și poate cea mai importantă e aceea că șeful Senatului României, al II-lea om în stat, contestă pe față actuala arhitectură de putere și nu numai din România.

De altfel criticile sale au culminat ieri când într-o intervenție la Antena 3 a numit România ca fiind ”o caricatură de stat de drept” construit în timpul mandatelor lui Traian Băsescu și consolidat în timpul mandatului lui Klaus Iohannis.

Vezi și: Traian Băsescu face acuzații FĂRĂ PRECEDENT: DEZVĂLUIE o discuție între Iohannis și fostul șef ANI

”Această caricatură de stat de drept i se datorează, integral, lui Traian Băsescu.  SRI și DNA au pus la cale decapitarea unei alte instituții, DIICOT. Descrierea pe care a făcut-o corespunde perfect statului mafiot, nu statului de drept. De aceea i-am cerut președintelui Klaus Iohannis să facă precizări. El a spus că totul funcționează perfect. Avem deficiențe majore în cadrul puterii judecătorești și președintele pare că plutește în sfere din care nu vede realitatea. Alegerile ar putea schimba asta.”, a spus Tăriceanu la Antena 3.

În acest moment Alina Bica e cercetată de DNA în mai multe dosare, dar nu aare nici o decizie definitivă și irevocabilă prin care să îi fie interzis dreptul de a alege și a fi ales.

UPDATE: Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Alina Bica a negat orice implicare cu ALDE și a afirmat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.