Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care insultarea președintelui se pedepsește cu 5 ani de închisoare

puscarie amnistie gratiere

Parlamentul Tadjikistanului a adoptat marţi o lege ce introduce sancţiuni de până la cinci ani de închisoare pentru orice persoană care îl insultă în public pe preşedintele acestei foste republici sovietice din Asia Centrală, Emomali Rahmon, relatează AFP.

Cei 33 de membri ai camerei superioare au aprobat în unanimitate această lege, deja adoptată luna trecută de camera inferioară.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Până acum, orice ofensă publică adusă lui Rahmon şi administraţiei sale era pasibilă de pedepse de la o simplă amendă până la un an de muncă corecţională.

Noua lege se aplică numai pentru insultă la adresa preşedintelui tadjic, în vârstă de 64 de ani, proclamat anul trecut "şeful naţiunii, fondatorul păcii şi unităţii naţionale" de către parlament.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

În cadrul unui plebiscit în mai, alegătorii tadjici au sprijinit amendamentele constituţionale care îi permit lui Emomali Rahmon să candideze pentru un număr nelimitat de mandate, deschizând calea unei preşedinţii pe viaţă în această ţară foarte săracă din Asia Centrală.

Un alt amendament a redus de la 35 la 30 de ani vârsta necesară prezentării la alegerile prezidenţiale, ceea ce ar putea facilita venirea la putere a lui Rustam, fiul lui Emomali Rahmon, acum în vârstă de 28 de ani, notează France Presse.

Preşedinte al Tadjikistanului din 1992, Emomali Rahmon a fost ales pentru prima dată în 1994 şi apoi reales în 1999. O primă reformă constituţională i-a permis să fie reales în 2006 şi 2013, titrează agerpres.ro.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.