Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România fierbe - ANM a emis cod galben de caniculă, cu umiditate uriașă, în toată țara

Toată ţara se va afla sâmbătă şi duminică sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, temperatura maximă urmând să ajungă la 37 de grade Celsius. "Valul de căldură se va extinde şi intensifica în toată ţara sâmbătă şi duminică, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de tipul cod galben și cod portocaliu de caniculă valabile în weekend în toată țara. Sâmbătă, este în vigoare un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. Meteorologii anunță că valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade. Tot sâmbătă este în vigoare o avertizare cod portocaliu prin care autoritățile anunță un val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Duminică va fi cod galben într-o mare parte a României. Potrivit avertizării, valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade.

Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade. Codul portocaliu de duminică anunță că „în Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni, valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marți se va retrage spre jumătatea estică, au precizat meteorologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.