Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită: 48 de execuţii de la începutul anului (HRW)

arabia saudita harta

Arabia Saudită a executat 48 de persoane în primele patru luni ale acestui an, jumătate dintre ele în cazuri de trafic de droguri, a indicat Human Rights Watch (HRW), îndemnând regatul să-şi îmbunătăţească sistemul judiciar, 'cunoscut pentru actele contrare justiţiei', relatează AFP, conform agerpres.ro

Dar 'mult mai mulţi dintre cei condamnaţi în cazuri de trafic de droguri rămân în coridoarele morţii în urma condamnărilor de către sistemul judiciar penal', menţionează această organizaţie neguvernamentală cu sediul la New York într-un raport dat publicităţii miercuri seara. 

Regatul saudit înregistrează cea mai ridicată rată a execuţiilor pe plan internaţional, ghidându-se după o versiune strictă a sharia, legea islamică, şi aplică pedeapsa capitală în cazurile de terorism, crimă, viol, jaf armat şi trafic de droguri. 

Experţii în domeniul drepturilor omului trag cu regularitate semnale de alarmă în privinţa lipsei de echitate în procesele desfăşurate în această ţară. Autorităţile le văd ca pe un factor de descurajare pentru a justifica pedeapsa cu moartea. 

'Este deja teribil faptul că Arabia Saudită execută atât de mulţi oameni, dar mulţi dintre ei nu au săvârşit crime violente', declară Sarah Leah Whitson, responsabilă pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în cadrul HRW. 

În 2017, aproximativ 150 de persoane au fost executate în regatul saudit, care recurge la decapitări cu sabia. 

Într-un interviu acordat revistei Time în această lună, prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a sugerat că ţara sa ar putea înlocui pedeapsa cu moartea prin închisoarea pe viaţă în anumite cazuri, cu excepţia cazurilor de omor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.