Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a interceptat o nouă dronă lansată de rebelii din Yemen

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită a interceptat miercuri o nouă dronă lansată de rebelii houthi, a anunţat un purtător de cuvânt al coaliţiei care intervine militar în Yemen, transmite AFP.

Drona a fost lansată din regiunea Hodeida, în sud-vestul Yemenului, şi a fost interceptată "înainte să intre în spaţiul aerian saudit", a precizat, într-un comunicat, colonelul saudit Turki al-Maliki.

Rebelii houthi şi-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone contra Arabiei Saudite, care intervine militar, din 2015, în Yemen, în fruntea unei coaliţii proguvernamentale.

Două din aceste dispozitive, ce se îndreptau către sudul Arabiei Saudite, au fost interceptate luni seara, conform coaliţiei.

Miercurea trecută, 26 de civili de diverse naţionalităţi au fost răniţi în atacul cu rachetă asupra aeroportului Abha.

Organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch a calificat această operaţiune drept o aparentă "crimă de război", cerând rebelilor houthi să înceteze imediat orice atac asupra infrastructurii civile saudite.

Aceste evoluţii au loc pe fondul tensiunii crescute în regiune, Washingtonul şi Riadul acuzând Iranul că ar fi comis atacurile de joi asupra a două petroliere în Marea Oman, ceea ce Teheranul dezminte.

Războiul din Yemen opune forţele proguvernamentale susţinute de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite celor ale rebelilor houthi sprijiniţi de Iran şi care controlează o mare parte din nordul şi vestul ţării, precum şi capitala Sanaa.

Conflictul s-a soldat cu moartea a zeci de mii de persoane, între care numeroşi civili, conform mai multor organizaţii umanitare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.