Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a reacţionat cu prudenţă la propunerea rebelilor houthi de a înceta atacurile

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită a reacţionat cu prudenţă sâmbătă la o propunere a rebelilor yemeniţi houthi de încetare a focului, afirmând că aceştia trebuie judecaţi după acţiunile lor, şi nu după vorbe, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Din 2015, o coaliţie militară condusă de Riad intervine în războiul din Yemen pentru a susţine guvernul împotriva rebelilor houthi. 

"Îi judecăm pe ceilalţi după acţiunile lor, şi nu după vorbe", a declarat ministrul de stat saudit la afaceri externe, Adel al-Jubeir, în cursul unei conferinţe de presă la Riad. 

El a fost întrebat despre propunerea făcută vineri seară de unul din şefii rebelilor, Mahdi al-Mashat, de a pune capăt atacurilor împotriva teritoriului Arabiei Saudite în contrapartidă la încetarea raidurilor aeriene saudite împotriva ţării sale. 

"Vom vedea dacă (rebelii houthi) vor face asta", a adăugat el. "În ce priveşte motivul care i-a împins să facă această propunere, îl vom examina", a declarat numărul doi al diplomaţiei saudite.

Citește și: Reprezentanţi ai mişcării prodemocraţie: Hong Kong s-a transformat într-un 'stat poliţienesc'

Adel al-Jubeir şi-a consacrat cea mai mare parte a conferinţei sale de presă atacurilor de la 14 septembrie asupra unor instalaţii petroliere saudite, revendicate de houthi, dar atribuite Teheranului de către Riad şi Washington. 

Demnitarul saudit a repetat că armele utilizate erau iraniene şi că atacurile nu au fost lansate din Yemen. 

La Sanaa, în cursul unei adunări marcând împlinirea a cinci ani de la cucerirea capitalei de către rebeli, un lider al acestora, Mohammed Ali al-Houthi, a avertizat Arabia Saudită în legătură cu "respingerea iniţiativei preşedintelui al-Mashat". 

"Dacă refuză iniţiativa, le vom face mai mult rău", a adăugat şeful Consiliului superior revoluţionar al rebelilor, afirmând că "orice escaladă va fi contracarată cu escaladă". 

Mohammed Ali al-Houthi s-a exprimat în faţa a zeci de mii de rebeli şi partizani ai lor adunaţi la Sanaa, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.