Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită a trimis o delegație în Turcia pentru a investiga dispariția jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

O delegaţie din Arabia Saudită a sosit vineri în Turcia pentru ancheta referitoare la dispariţia jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, transmit dpa şi Reuters preluate de Agerpres.

Joi, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a declarat că Ankara a acceptat o propunere a saudiţilor de înfiinţare a unui grup comun de lucru pentru investigarea cazului Khashoggi.

Echipa saudită a ajuns la Ankara şi urmează să se întâlnească cu responsabili turci la sfârşitul acestei săptămâni, a transmis agenţia Anadolu, fără alte detalii.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

Potrivit cotidianului Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Joi, într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat dispariţia jurnalistului drept 'un precedent teribil' şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă.

Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un investigator.

Trump le-a declarat mai târziu reporterilor că nu este favorabil suspendării vânzării de arme către Arabia Saudită ca răspuns la presupusa ucidere a jurnalistului, menţionând însă că 'un astfel de lucru nu ar trebui să se întâmple'. În interviul pentru Fox News, preşedintele a subliniat că relaţiile americano-saudite rămân 'excelente'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.