Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită anunță că moartea jurnalistului Jamal Khashoggi va fi tranșată de justiția saudită. Continuă presiunile internaționale asupra familiei regale

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Moartea jurnalistului Jamal Khashoggi a avut loc pe un teritoriu suveran al Arabiei Saudite şi va fi analizată de justiţia din această ţară, când toate procedurile vor fi încheiate, a declarat sâmbătă ministrul justiţie de la Riyad.

Fost șef al spionajului britanic: Dovezile sugerează că prinţul moştenitor saudit a ordonat asasinarea jurnalistului

Anterior declaraţiei difuzate de agenţia oficială de presă SPA, preluată de Reuters, Arabia Saudită a recunoscut, la primele ore ale zilei de sâmbătă, că decesul lui Khashoggi s-a produs pe 2 octombrie, la consulatul saudit din Istanbul. Procurorii saudiţi au comunicat că discuţiile dintre ziarist şi cei cu care s-a întâlnit la consulat au degenerat într-o altercaţie, soldată cu moartea lui Khashoggi.

Regatul a anunţat în acelaşi timp destituirea unui înalt responsabil al serviciului de informaţii, Ahmad al-Assiri, şi a unui important consilier de la curtea regală, Saud al-Qahtani; ambii sunt colaboratori apropiaţi ai prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, asupra căruia se exercită presiuni pe plan internaţional în legătură cu cazul Khashoggi.

Cele mai recente luări de poziţie faţă de moartea ziaristului au avut loc la Berlin şi Paris. Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat sâmbătă că autorităţile saudite nu au explicat suficient derularea evenimentelor de la consulatul din Istanbul, informează AFP. Aceeaşi agenţie îl citează pe ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, care a cerut o anchetă amănunţită şi rapidă, din acelaşi motiv: explicaţiile oficiale nu răspund la toate întrebările despre decesul lui Jamal Khashoggi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.