Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită anunţă că sunt necesare acţiuni ferme pentru a descuraja Iranul, Irakul refuză

Operation World
Arabia Saudita

Regele Salman al Arabiei Saudite a declarat joi în cadrul unui summit al ţărilor arabe că sunt necesare acțiuni ferme pentru a opri "escaladarea" tensiunilor în regiune ca urmare a atacurilor Iranului asupra resurselor petroliere din Golf, relatează Reuters, conform Mediafax.

Într-o declarație susţinută după o reuniune a ţărilor arabe din zona Golfului și într-un comunicat separat emis după un summit mai extins sprijină atât dreptul Arabiei Saudite, cât și al Emiratelor Arabe Unite de a-și apăra interesele după atacurile asupra stațiilor de pompare a petrolului din regat și a navelor petroliere din Emiratele Arabe Unite.

Dar, într-un semn al tensiunilor regionale, Irakul, care are legături bune cu Iranul și Washingtonul învecinat, a transmis că se opune comunicatului statelor arabe, care susţine că orice cooperare cu Teheranul ar trebui să se bazeze pe "non-intervenția în alte state".

"Lipsa unei hotărîri stricte împotriva comportamentului iranian este ceea ce a dus la escaladarea pe care o vedem astăzi", a spus regele Salman în urma celor două întâlniri consecutive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.