Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oraș unicat în lume se ridică în Arabia Saudită. Megaproiectul turistic este inspirat din benzi desenate

wego.com
arabia saudita

Primul parc tematic din lume inspirat din universul celebrei serii japoneze manga şi anime „Dragon Ball” va fi construit într-un viitor oraş de agrement din Arabia Saudită, a anunţat vineri dezvoltatorul acestui proiect colosal, scrie BFM TV, conform News.ro.

Situat în Qiddiya, în apropiere de Riad, parcul va cuprinde şapte zone diferite din universul „Dragon Ball” şi aproximativ treizeci de atracţii inspirate de casa ţestoasei Genie, de Corporaţia Capsule şi de planeta lui Beerus, zeul distrugerii.

Vor exista, de asemenea, hoteluri şi restaurante, potrivit unui comunicat de presă al Qiddiya Investment Company, publicat şi de studioul japonez Toei Animation, producătorul desenelor animate ale francizei.

Noul oraş Qiddiya este unul dintre proiectele faraonice din cadrul programului "Vision 2030" al Arabiei Saudite, care vizează dezvoltarea industriei turistice a ţării şi reducerea dependenţei puternice a economiei sale de hidrocarburi.

Publicat pentru prima dată în 1984, „Dragon Ball” a dat naştere la nenumărate seriale de animaţie, filme şi jocuri video.  Acesta urmăreşte aventurile lui Son Goku, un tânăr ucenic al artelor marţiale aflat în căutarea a şapte bile de cristal care să îl ajute pe el şi pe aliaţii săi să protejeze Pământul de duşmanii malefici.

Data prevăzută pentru deschiderea acestui parc tematic de 500.000 de metri pătraţi nu a fost precizată, aşa cum se întâmplă în general în cazul megaproiectelor turistice din regatul saudit.

content-image

content-image

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.