Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită închide cinematografele şi restaurantele, după ce a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID-19

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Arabia Saudită a închis joi pentru cel puţin zece zile cinematografele, restaurantele, cafenele şi alte locuri de divertisment, înăsprind restricţiile în vigoare, după o creştere a cazurilor de COVID-19, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Bogatul regat din Golf a suspendat "toate activităţile de divertisment", închizând cinematografele, sălile de jocuri, restaurantele şi cafenelele timp de zece zile, a indicat Ministerul de Interne într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă SPA.

Această suspendare ar putea fi prelungită, a avertizat el.

De asemenea, "toate evenimentele şi sărbătorile", inclusiv nunţile, sunt suspendate timp de treizeci de zile, a adăugat ministerul.

Citește și: Reguli draconice la școală: elevii nu au voie să facă schimburi. Părinții nu pot intra în incintă/ DOCUMENT

Aceste măsuri au drept scop "prevenirea apariţiei unui al doilea val" de contaminări cu noul coronavirus, se precizează în comunicat.

Anunţul survine după ce ministrul Sănătăţii, Tawfik al-Rabiah, a avertizat duminică că ar putea fi impuse măsuri suplimentare dacă populaţia nu respectă restricţiile sanitare.

Arabia Saudită a suspendat miercuri intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 20 de ţări în încercarea de a opri creşterea numărului de infecţii.

Interdicţia saudiţilor de a părăsi ţara a fost prelungită în urmă cu o săptămână până pe 17 mai, faţă de 31 martie anterior.

Arabia Saudită, care a înregistrat în jur de 369.000 de contaminări şi circa 6.400 de decese provocate de noul coronavirus, şi-a lansat campania de vaccinare pe 17 decembrie după ce a primit primul transport de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.