Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită îndeamnă țările membre din G20 la 'un răspuns eficient şi coordonat'

The telegraph
Arabia Saudita

Regele Salman bin Abdulaziz al Arabiei Saudite a îndemnat joi ţările membre din G20 la "un răspuns eficient şi coordonat", pentru a face faţă pandemiei cu noul tip de coronavirus, în timpul unui summit online de urgenţă al celor mai mari puteri economice mondiale, informează AFP.

"Trebuie să restabilim încrederea în economia mondială", a spus regele Salman, aflat la conducerea G20 în acest an, în timpul discursului său de deschidere, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

"În pofida importanţei răspunsurilor individuale ale fiecărei ţări, este de datoria noastră să întărim cooperarea şi coordonarea în toate aspectele politicilor economice adoptate", a insistat el.

"De altfel, este responsabilitatea noastră să întindem o mână de ajutor ţărilor în curs de dezvoltare şi celor mai puţin avansate, permiţându-le să-şi consolideze capacităţile şi să-şi îmbunătăţească infrastructurile, ca să depăşească această criză şi consecinţele ei", a mai declarat regele saudit.

Preşedinţii american Donald Trump, cel rus Vladimir Putin, francez Emmanuel Macron şi alţi lideri din G20 ţin joi, în videoconferinţă, o reuniune menită să le coordoneze eforturile împotriva ameninţării cu o mare recesiune a economiei mondiale cauzată de noul tip de coronavirus.

Citește și: 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu noul coronavirus

Pandemia de Covid-19 a afectat deja foarte tare mai multe ţări din G20, începând cu Italia, cea mai lovită ţară la nivel mondial, cu 7.500 de decese, potrivit cifrelor oficiale.

Summitul G20 intervine de asemenea la o zi după adoptarea de către Senatul american a unui plan de susţinere a economiei americane, în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, şi de adoptarea în Germania a unui arsenal de măsuri în valoare de 1.100 miliarde de euro.

Arabia Saudită, care a înregistrat peste 1.000 de cazuri şi trei decese, a pus la rândul ei în aplicare un plan de susţinere a economiei, în valoare de 120 miliarde de riali (circa 29 miliarde de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.