Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită intră într-o nouă eră: Femeile singure şi cuplurile străine necăsătorite vor putea închiria camere

Operation World
Arabia Saudita

Cuplurile străine necăsătorite pot de acum încolo să închirieze o cameră la hotel în Arabia Saudită, au anunţat autorităţile acestei ţări ultraconservatoare, la câteva zile după ce anunţaseră emiterea de vize turistice, informează AFP.

O circulară adresată operatorilor hotelieri, publicată duminică de Autoritatea turismului şi patrimoniului naţional pe contul său de Twitter, autorizează de asemenea femeile singure să închirieze camere la hotel, fiind necesară doar prezentarea unui act de identitate.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

În trecut, cuplurile care doreau să se cazeze la hotel trebuiau să demonstreze că sunt căsătorite, informează agerpres.ro.

Arabia Saudită a anunţat la 27 septembrie emiterea pentru prima dată a unor vize turistice, care deschid frontierele ţării pentru cei ce doresc să vină aici în vacanţă şi care sunt menite să diversifice resursele acestei ţări, deocamdată complet dependentă de petrol.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

Până acum, Arabia Saudită elibera vize doar pelerinilor musulmani, expatriaţilor şi, de curând, spectatorilor de competiţii sportive sau participanţilor la evenimente culturale.

Dezvoltarea turismului este una dintre principalele axe ale programului de reformă "Vision 2030" al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, program menit să pregătească cea mai mare economie arabă pentru epoca postpetrolieră.

Citește și: Lovitură de teatru! Tudorel Toader susține că nu el se află în spatele Legii recursului compensatoriu – Pe cine dă vina

De vize online şi la sosire în Regatul Arabiei Saudite vor putea beneficia cetăţeni din 49 de ţări, printre care SUA, Australia şi mai multe ţări europene.

Cu toate acestea, în 28 septembrie autorităţile saudite au avertizat că turiştii care încalcă "decenţa publică", în mod concret în termeni de îmbrăcăminte şi de comportament, vor fi pasibili de amendă.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire spumoasă: Orgasm general! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.