Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită îşi va redeschide frontierele pentru pelerinajul Umrah, micul pelerinaj la Mecca, pentru pelerinii vaccinaţi anti-COVID-19

Agerpres - Reuters
Mecca

Arabia Saudită îşi va redeschide frontierele pentru pelerinajul Umrah, micul pelerinaj la Mecca, pentru pelerinii vaccinaţi anti-COVID-19, informează duminică agenţia de presă saudită SPA citată de AFP.

Autorităţile saudite vor începe să accepte cererile de intrare în ţară începând de luni, a precizat agenţia. Frontierele ţării au fost închise în urmă cu 18 luni în contextul pandemiei de coronavirus.

Umrah, un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca şi la moscheea Profetului Mahomed la Medina, atrăgea în condiţii normale milioane de musulmani.

Contrar marelui pelerinaj Hajj, care are date specifice conform calendarului lunar islamic, Umrah se poate realiza pe parcursul întregului an.

Însă pandemia de COVID-19 a perturbat grav ambele pelerinaje, care sunt surse importante de venit pentru Arabia Saudită, cu încasări anuale de 12 miliarde de dolari.

Până în prezent, doar pelerinii vaccinaţi rezidenţi în Arabia Saudită puteau obţine un permis pentru a efectua Umrah.

Pelerinii străini care vor să ajungă la Mecca trebuie să prezinte dovada vaccinării cu un ser recunoscut în Arabia Saudită şi să se supună unor reguli de carantină, a informat Ministerul pentru Hajj.

Arabia Saudită a suspendat anul trecut Umrah, cu scopul de a preveni propagarea noului tip de coronavirus.

Decizia a făcut parte din măsurile de precauţie luate de guvernul local pentru a asigura siguranţa mulţimilor de pelerini, potrivit SPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.