Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită va planta 10 miliarde de copaci în deșert

life.ro
Arabia Saudită, Riad

Prințul Mohammed bin Salman dezvăluie planul de împădurire a zonelor deșertice din țara pe care o conduce. Prin plantarea a 10 miliarde de copaci în deșert urmărește reducerea emisiilor de carbon, combaterea poluării și evitarea degradării solului. Liderul Arabiei Saudite spune că țara sa va reduce emisiile de carbon cu 50% până în 2030, prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Oficialii de la Riad colaborează cu celelalte state arabe pentru implementarea proiectului Middle East Green Initiative, prin care se urmărește plantarea a 40 de miliarde de copaci – cel mai mare program de împădurire din lume, potrivit prințului.

Nu exită mai multe detalii despre modul în care ambițiosul proiect va fi dus la bun sfârșit într-o țară cu resurse limitate de apă.

„Regatul, regiunea și întreaga lume trebuie să acționeze mult mai intens și mai rapid pentru a combate schimbările climatice”, spune Salman.

De când a preluat conducerea, în 2017, Salman a demarat o campanie de modernizare rapidă a țării, care a fost mult timp guvernată după cutume religioase, iar economia s-a bazat în mare parte pe producția de petrol.

Ca parte a planului de dezvoltare a turismului, prințul în vârstă de 35 de ani construiește un oraș de 33 de ori mai mare decât New York-ul. Viitorul oraș va fi denumit Neom, va costa 400 de miliarde de dolari și va funcționa bazându-se 100% pe energie regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.