Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită pune în mișcare un plan uriaș, care va schimba lumea: investesc 40 de miliarde de dolari

Planet Concerns
arabia saudita

Fondul suveran de gestionare a averilor al Arabiei Saudite discută cu firma americană de capital de risc Andreessen Horowitz şi cu alte companii crearea un fond de 40 de miliarde de dolari pentru a investi în inteligenţa artificială, potrivit unui articol publicat de The New York Times, care a fost confirmat ulterior de surse CNBC, informează News.ro.

Iniţiativa, despre care două persoane care au cunoştinţă de acest lucru au declarat pentru CNBC că este discutată de luni de zile, ar urma să formeze un parteneriat între Fondul de Investiţii Publice (PIF), de 925 de miliarde de dolari, al Arabiei Saudite şi Andreessen Horowitz, una dintre cele mai mari firme de capital de risc din Silicon Valley.

Sursele au subliniat că discuţiile nu au fost încă finalizate şi au refuzat să fie numite din cauza restricţiilor de a vorbi cu presa. Sursele au mai spus că nu au cunoştinţă de alte potenţiale părţi participante la discuţii, în afară de Andreessen Horowitz şi PIF.

PIF şi Andreessen Horowitz nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

Arabia Saudită nu vrea să mai depindă exclusiv de petrol

PIF-ul Arabiei Saudite a fost într-o campanie de achiziţii, deoarece încearcă să diversifice veniturile regatului dincolo de petrol, un pilon cheie al iniţiativei Vision 2030 a Prinţului Moştenitor Saudit Mohammed bin Salman.

Fondul a investit miliarde de dolari în achiziţii de participaţii şi în fonduri comune cu mari companii internaţionale precum Uber, Bank of America, Citi, SoftBank şi Blackstone.

Andreessen Horowitz, cu active gestionate de 35 de miliarde de dolari, a susţinut companii de succes precum Airbnb, Coinbase, Facebook şi Slack şi are în portofoliu aproape 100 de startupuri legate de AI.

Cofondatorul Marc Andreessen a scris într-o postare pe blog pe site-ul companiei, în iunie 2023, că ”pericolul a de a nu urmări în mod agresiv dominaţia globală a AI... este considerabil”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.