Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabii nu glumesc: Peste 120 de persoane au fost arestate într-o escrocherie cu falsificarea datelor despre COVID-19

pasaport covid-19 test vacanta

Peste 120 de persoane au fost arestate în Arabia Saudită pentru implicarea lor într-o escrocherie vizând schimbarea ilegală a datelor legate de statutul de vaccinare şi de contaminare, informează joi agenţia de presă oficială SPA, relatează AFP.

Acest anunţ intervine cu câteva zile înainte de marele pelerinaj de la Mecca, rezervat în acest an unui număr de doar 60.000 de rezidenţi vaccinaţi din regat din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile au anunţat în mai că vaccinarea va fi obligatorie începând din august pentru a intra în numeroase locuri publice sau private, precum şi în transportul în comun, transmite Agerpres.ro.

De asemenea, numai angajaţii vaccinaţi în sectoarele public şi privat vor putea reveni la locul de muncă.

În acest context, "intermediari" caută clienţi pe reţelele sociale, propunându-le să modifice datele oficiale legate de coronavirus (contaminaţi sau nu, vaccinaţi sau nu, prima sau a doua doză, etc.), totul "de manieră ilegală", a explicat SPA.

Printre cele peste 120 de persoane arestate se află nouă funcţionari ai Ministerului Sănătăţii, 21 de persoane care au servit drept intermediari şi 92 de "clienţi", potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile saudite au anunţat mai devreme în luna iulie că au deschis o anchetă asupra acestui tip de practică, efectuând mai multe arestări, care au vizat inclusiv doi funcţionari ai Ministerului Sănătăţii.

Peste 21 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în ţara cu peste 34 de milioane de locuitori, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii publicate joi.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii a anunţat un bilanţ zilnic de 1.226 de cazuri noi şi de 14 morţi, ridicând bilanţul total la 504.960 de contaminări şi la 8.020 de decese asociate COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.