Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arad: Primăria oraşului Pecica a investit aproape 7 milioane de lei în iluminat stradal cu LED

southwalesargus.co.uk
Stalp de iluminat

Primăria oraşului Pecica a finalizat un proiect în valoare de aproape 7 milioane de lei prin care a montat în tot oraşul lămpi de iluminat stradal cu leduri, pentru a reduce factura la curent cu 40%, dar după scumpirea energiei în ultimul an a reuşit doar să "anuleze" majorările de preţ, urmând să plătească aceeaşi sumă anuală.

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că proiectul a fost finalizat zilele trecute şi au fost instalate, în ultimii doi ani, 2.080 de corpuri de iluminat cu leduri.

"Noi am socotit că vom avea o economie de factură pentru iluminatul stradal de 40%, dar între timp energia s-a scumpit mult. Am reuşit totuşi cu această investiţie să anulăm scumpirile. Dacă în anii trecuţi plăteam circa 800.000 de lei pe an pentru iluminatul stradal, după implementarea proiectului urma să plătim mai puţin de 500.000 de lei. Totuşi, am constatat că vom plăti aceeaşi sumă, din cauza diferenţelor de tarif la energia electrică", a spus edilul, potrivit Agerpres.

Finanţarea totală a modernizării iluminatului a costat 6.755.674 lei, dar cea mai mare parte a sumei a venit de la Uniunea Europeană, prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020. Finanţarea europeană nerambursabilă a fost de 5.727.151, în timp ce 875.917 a fost contribuţia statului român, iar administraţia locală a plătit doar aproximativ 152.000 de lei.

Lămpile cu leduri sunt cu intensitate reglabilă şi sunt controlate printr-un sistem inteligent, iar proiectul a prevăzut şi extinderea iluminatului public de la 70 la 74 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.