Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat a 'RĂZGÂNDIT' ISU TImiș: Autospeciala alocată la Spitalul Babeș a fost RETRASĂ cu argumente solide, după criticile șefului DSU

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

ISU Banat s-a sucit după ce șeful DSU Raed Arafat a criticat timp de două zile la rând alocarea unei autospeciale de pompieri la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Cererea a fost făcută de managerul unității medicale Cristian Oancea, cel care anul trecut șoca România anunțând că așteaptă pacienții cu lumânări. ISU a aprobat propunerea și a transmis, în urmă cu mai multe zile, că "În urma solicitării primite din partea Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, ISU Timiș a dispus dislocarea temporară a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent care va asigura intervențiile din curtea spitalului.Autospeciala a fost dislocată astăzi, începând cu ora 16.

Citește și: VIDEO Raed Arafat e uluit de ce se întâmplă la Timişoara: 'Nu există să păzeşti o clădire cu o maşină de pompieri. A generat şi alte solicitări'

După ce Raed Arafat a declarat de două ori că este imposibil să se asigure paza spitalelor și a secțiilor ATI prin autospeciale care să stingă eventuale incendii, ISU Banat s-a răzgândit și a găsit și argumente pentru decizie. Iată ce spun cei de la ISU, care nu pot fi întrebați detalii suplimentare despre decizie, întrucât au blocat accesul presei la grupul de Whatsapp unde trimis informări, după ce au fost prinși cu declarații contradictorii legate de dezinsecția dintr-un bloc din Timișoara, în urma căreia au murit trei oameni.

"Având în vedere că unitatea sanitară se află la o distanţă de 2 km de cea mai apropiată subunitatea de pompieri, echipajele de pompieri pot asigura un timp de răspuns scăzut.

Prin dislocarea permanentă a unei autospeciale de stingere din dotarea unității noastre, s-ar diminua considerabil capacitatea de intervenţie aferentă raionului Detaşamentului 1 de Pompieri Timișoara, care include un număr de 17 UAT-uri și o populaţie de 248.825 de locuitori. De asemenea, având în vedere faptul că în ultima perioadă numărul misiunilor Inspectoratului pentru Siutații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș este într-o permanentă creștere, determinate în mod special și de situația epidemiologică de la nivelul județului nostru, s-a dispus ca măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la unitatea sanitară să se asigure din subunitate.

ISU Timiș continuă să asigure suport unităților sanitare prin misiuni de recunoaștere zilnice prin care echipajele de pompieri vor efectua instruiri cu personalul medical, recunoașteri și verificări privind securitatea la incendiu, în mod special pe secțiile de terapie intensivă, pentru a preveni producerea unui incendiu", transmite ISU Banat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.