Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat: E clar că suntem la un platou

idevice.ro
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat (MAI) a declarat, vineri, la o conferință de presă privind evoluția pandemiei provocată de virusul SARS-CoV-2, că România a atins un platou al infectărilor, dar în continuare numărul pacienților în stare gravă internați la ATI este în creștere.

„Legat de evolutia din ultima saptamana, pe 22 octombrie aveam 15.410 noi cazuri de Covid-19, iar astazi avem 12.474 de noi cazuri. Este clar ca suntem acum deja de cateva zile la un platou”, a indicat Arafat.

Acesta a adăugat că totuși „numarul infectiilor zilnice este in continuare foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe”.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875.

„Și aici vedeți că chiar dacă există un platou sau o ușoară scădere a numărului cazurilor noi, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut. La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Am depășit recordul de 500 în ultimele zile. Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a mai spus dr. Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.