Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat: Medici din armata Germaniei vor evalua cazurile critice din București

Primaria Sectorului 4
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

O delegație medicală de la Ministerul Apărării din Germania a ajuns vineri în România și evaluează cazurile grave de pacienți Covid aflate în unitățile de primiri urgențe.

„Astăzi a sosit o delegațíe de la Ministerul Apărării din Germania, o delegație medicală, care are ca sarcină evaluarea cazurilor critice, aflate în UPU, și aici vom merge pe București, unde avem peste jumătate a pacienților intubați aflați în UPU”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Conform acestuia, specialiștii germani vor evalua cazurile vineri și sâmbătă, iar apoi va fi luată o decizie privind abordarea acestora. „Vom vedea dacă o parte din acești pacienți o să-i ducem în Germania, depinde de starea lor, de acceptul familiilor”, a adăugat Arafat.

Numărul de persoane cu COVID-19 care vor fi transferate în Germania urmează să fie stabilit, o echipă medicală din această ţară fiind în România

Ambasada Germaniei a anunţat că o echipă medicală soseşte vineri în România pentru a evalua pacienţii români cu COVID-19 care ar putea fi transferaţi cu avionul la spitale din această ţară.

Echipa de evaluare va fi formată din personal din cadrul serviciului medical al forţelor armate germane, precizează sursa citată. De asemenea, o aeronavă a forţelor aeriene germane va fi disponibilă luni pentru evacuarea aeromedicală strategică a pacienţilor.

Deplasarea echipei se va realiza în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sub conducerea secretarului de stat Raed Arafat.

"Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva COVID-19. Germania şi România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur, aşadar, să primesc în România echipa medicală din Germania. În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre ţările noastre reprezintă o adevărată rază de speranţă. Fiecare viaţă contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienţilor să decurgă bine", a transmis ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.