Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat, întrebat dacă are să-și reproșeze ceva după incendiu: Pe noi ne vedeți când avem situații de urgență, nu ne vedeți când situația este ok

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat rolul Departamentului pentru Situații de Urgență pe care, de altfel, îl coordonează, cu toate precizările privind intervenția în cazul unor situații grave. Asta după ce a fost întrebat dacă are ceva să-și reproșeze după incendiile care au avut loc în mai multe spitale din țară, în ultimul an și unde și-au pierdut viața peste 30 de oameni.

„Eu sunt șeful Departamentului Pentru Sitauții de Urgență. DSU are două roluri. Principalul rol este coordonarea structurilor de intevenție în situațile de urgență. Din păcate pe noi ne vedeți când avem situații de urgență, nu ne vedeți când situația este ok și eu apar când există o problemă gravă, că dacă nu e gravă nu apar eu și sunt colegii mie pe plan local care apar și vorbesc. Vin când este ceva grav. În rolul departamentului IGSU are un rol pe partea departamentului de prevenire și control. Eu puteam să spun că e o problemă dacă IGSU nu venise să controloeze de mai multe ori, dacă IGSU a scăpat să alerteze că există o problemă. De aici există o problemă executarea soluțiilor nu mai aparține de Departamentul pentru Situații de Urgență, nici de doctorul Arafat, nici de IGSU, nici de ministrul de Interne”, a explicat Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.