Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aramco intenționează să vândă mai multe acţiuni

Aramco

Grupul petrolier saudit Aramco ar putea decide să vândă mai multe acţiuni dacă condiţiile de pe piaţă sunt adecvate, a anunţat marţi şeful Fondului suveran de investiţii din Arabia Saudită (PIF), Yasir al-Rumayyan, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În 2019, Guvernul saudit a vândut peste 1,7% din Aramco printr-o ofertă publică iniţială (IPO) record, în urma căreia a obţinut 29,4 miliarde dolari, ceea ce a stimulat listările în regat, ca parte a unui plan de reformă economică, denumit Vision 2030, destinat diversificării economiei saudite, care în prezent este puternic dependentă de petrol.

Yasir al-Rumayyan a prezentat strategia Fondului suveran de investiţii din Arabia Saudită în următorii cinci ani. PIF, care deţine o participaţie inclusiv la Uber, vrea să-şi dubleze activele, până la 1.070 miliarde de dolari

Iniţial, autorităţile voiau să listeze Aramco la Bursa din Arabia Saudită (Tadawul) şi la o bursă internaţională dar au renunţat apoi la planurile de listare peste hotare.

Marţi, acţiunile Aramco au închis în scădere cu 0,1%, la 9,25 dolari, evaluând compania la 1.850 de miliarde dolari, sub nivelul capitalizării bursiere a celei mai valoroase companii din lume, Apple.

Aramco este cea mai mare companie petrolieră din lume cu rezerve de ţiţei de aproximativ 265 miliarde de barili, sau 15% din depozitele mondiale de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.