Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aranjează-te dimineaţa în timp record

imbracat barcat

E dimineaţă. Îţi sună alarma de la telefon, ceas sau radio. Înjuri, îţi vine să arunci cu ceva să o oprești dar te răzgândești. În mintea ta apar tot felul de scuze să nu te ridici din pat, să mai poţi fura încă 10 – 15 minute de somn.

După încă 15 minute te mai enervezi o dată că te-ai trezit, apoi mai stai totuși câteva minute. Trece o jumătate de oră, te uiţi din nou la ceas şi te cuprinde panica, înjuri din nou şi te ridici rapid din pat. Iar ai întârziat la școală sau la serviciu.

Dacă ai o viață aglomerată și nu găsești timp pentru igiena ta personală, e cazul să citești cele ce urmează. Îţi voi arăta cum să te aranjezi în fiecare dimineață (sau oricând te grăbești) cu efort minim și în timp record.

IATĂ PAŞII:

Pasul 1 – Spală-te pe corp şi pe păr
Timp estimat : între 5-6 minute

Începe cu părul. Concentrează-te mai întâi pe zona scalpului (ce produce mai mult ulei) cum ar fi porţiunea din spatele urechilor şi rădăcinele firelor de păr. Pentru a te mişca mai repede, foloseşte un gel de duş pentru corp şi păr.

O recomandare ar mai fi în cazul în care foloseşti şampon să fie neaparat unul cu balsam. Cu un asemenea şampon, părul tău va arăta mai curat, prevenind murdărirea lui rapidă şi va arăta mai strălucitor (asta în cazul în care îţi pasă de acest aspect).

Ce ar mai trebui să ştii la acest pas, este să nu foloseşti apă prea fierbinte deoarece îţi poate dăuna pielii pe termen lung.

Pasul 2 – Spală-te pe față
Timp estimat : între 1-2 minute

men washing his faceFaţa e primul lucru pe care îl observă lumea cu care te întâlneşti. Asigură-te că e tot timpul curată şi sănătoasă. Un produs foarte folositor este crema exfoliantă.
Poate că nu ai observat dar corpul nostru este acoperit cu un strat piele moartă. Exfolierea este procesul prin care se înlătură mizeria, celule moarte de piele, uleiul excesiv şi alţi poluanţi, pentru a scoate la iveală celulele “noi”.

sursa foto : farmaesthetics.com

Pasul 3 – Bărbieritul
Timp estimat : între 4-5 minute
man-shavingCel mai bun moment pentru a te bărbieri este să o faci imediat după ce ai iesit de la duş. Apa caldă îţi va înmuia barba şi-ţi va deschide porii feţei ce te va ajuta la un bărbierit mai uşor. Astfel vei preveni tăieturile şi iritaţile.

Când ai terminat, spală-te pe faţă cu apă călduţă, apoi şterge-te uşor cu un prosop. Aplică after shave-ul, gelul sau balsamul de după bărbierit.

Foloseşte-l pe acesta din urmă în special dacă observi că after shave-urile pe bază de alcool îţi irită pielea. De asemenea, foloseşte after shave-ul pe bază de alcool dacă ai pielea foarte uleioasă.

sursa foto: blog.entrepreneur.com

Pasul 4 – Tăierea unghiilor
Timp estimat : între 2-3 minute

Cel mai potrivit moment pentru tăiatul unghiilor este după duş deoarece sunt mai moi deci, mai uşor de tăiat.

Pasul 5 – Aplicarea parfumului
Timp estimat : 1 minut

După ce te-ai dat cu deodorant, e timpul să te parfumezi. Parfumul, se aplică pe piele, la încheietura mâinii, a antebraţului și după ureche, practic în locurile unde venele sunt mai aproape de piele (şi se poate simţi pulsul).

Pentru a păstra intensitatea mirosului, încearcă să NU freci cu mâna zonele aplicate cu parfum, deoarece vaporii de alcool se vor evapora mai repede (din cauza căldurii rezultate în urma frecării).

Pasul 6 – Crema hidratantă
Timp estimat : 1 minut

Aceasta se folosește pentru a păstra pielea hidratată. Practic, încetinește procesul de evaporare al apei din piele. Dacă o foloseşti cu regularitate, vei avea, în timp, o piele mai curată şi mai moale. Ai grijă că pentru pielea sensibilă ai nevoie de un alt tip de cremă hidratantă decât celelalte tipuri de piele.

Pasul 7 – Spală-te pe dinţi
Timp estimat : între 2-3 minute

Spală-te pe dinţi şi pe limbă pentru a îndepărta bacterile urât mirositoare.

SFAT DACĂ ESTI LA LIMITĂ CU TIMPUL: spală-te pe dinţi la duş pentru a economisi din timp.

42-18728235

Pasul 8 – Îmbracă-te
Timp estimat : între 4-5 minute

Între timp sper că te-ai gândit cu ce să te îmbraci. Îmbracă-te cu ceva ce nu necesită să fie călcat şi poate fi uşor de asortat.

Pasul 9 – Aranjează-ţi părul
Timp estimat : între 2-3 minute

Multora le ia prea mult timp să își aranjeze părul. Investeşte într-un produs de calitate (gel, fixativ, spumă de păr) pentru a avea frizura dorită într-un timp cât mai scurt. Produsele de calitate îţi vor menține părul curat şi îngrijit.

Pasul 10 – Examinarea finală
Timp estimat : 1 minut

Aruncă o ultimă privire în oglindă înainte să ieşi din casă.

Timpul scurs : între 23 -30 minute

Notă: Unii pași pot fi săriți, și mă refer aici la bărbierit sau la tăiatul unghiilor, deoarece nu sunt necesare în fiecare zi.
Cu un plan de acțiune bine pus la punct (pe care îl poți adapta nevoilor tale, evident), nu mai rămâne decât să îl introduci în rutina ta zilnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.