Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arbitrul finalei CM din Franța, Wayne Barnes, dezvăluie că a primit amenințări cu moartea

news.sky.com
africa de sud rugby

Arbitrul finalei Cupei Mondiale de rugby, englezul Wayne Barnes, a dezvăluit vineri că a fost atacat violent pe reţelele de socializare după acest meci, Africa de Sud - Noua Zeelandă (12-11), primind inclusiv ameninţări cu moartea, scrie BBC.

"Cred că s-a depăşit orice limită pe aceste reţele. Când eşti ameninţat cu moarta şi tu şi familia ta, aşa ceva nu este deloc în regulă, cei care au făcut-o trebuie identificaţi şi pedepsiţi. Soţia a primit ameninţări cu agresiuni sexuale, ni s-a spus că se ştie unde locuim, aşa ceva este inadmisibil, nu poate fi tolerat, autorităţile trebuie să ia măsuri. Cred că trebuie adoptată o legislaţie cât se poate de clară cu privire la domeniul reţelelor de socializare, care să şi pedepsească asemenea abuzuri", a spus Barnes, potrivit Agerpres.

Wayne Barnes a anunţat, în urmă cu o săptămână, că pune punct carierei, la doar câteva zile după ce a condus finala Cupei Mondiale de rugby din 2023 din Franţa, câştigată de Africa de Sud în faţa Noii Zeelande.

"Oamenii spun adesea că simţi când vine timpul să te retragi. Momentul a sosit acum pentru mine", a scris el pe Twitter.

Barnes, în vârstă de 44 de ani, este arbitrul cu cele mai multe meciuri internaţionale "jurizate", 111, din 2006 până în 2023. În cinci ediţii ale Cupei Mondiale, el a oficiat douăzeci şi şapte de meciuri, dintre care şase în 2023.

De asemenea, a fost unul dintre cei mai tineri arbitri din istoria rugbyului, "fluierând" primul său meci internaţional la doar 27 de ani, în 2006.

La CM 2023, în fazele superioare ale competiţiei, pe lângă finala câştigată de Springboks împotriva All Blacks (12-11), el a oficiat şi în sferturile de finală, la partida dintre Noua Zeelandă şi Irlanda.

Barnes a fost, de asemenea, arbitru pentru trei finale ale Champions Cup (2010, 2018, 2022), precum şi pentru douăzeci şi şase de meciuri ale Turneului Şase Naţiuni între 2007 şi 2023.

"Wayne a fost un ambasador fantastic pentru rugby, atât pe teren, cât şi în afara acestuia. Ceea ce îl face atât de deosebit nu este doar cariera sa de succes ca arbitru, ci şi contribuţia sa mai largă la rugby, făcând arbitrajul mai accesibil pentru mai mulţi. Lumea rugbyului îşi va aminti de el ca fiind unul dintre cei mai mari arbitri - un merit extraordinar pentru rugby, naţiunea şi familia sa", a spus preşedintele World Rugby, Bill Beaumont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.