Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arbitrul Radu Petrescu, afirmație tranșantă la adresa antrenorilor și jucătorilor: Le transmit jucătorilor şi antrenorilor să îi respecte pe arbitri

Arbitrul Radu Petrescu a declarat, marţi, că jucătorilor şi antrenorilor le este cel mai la îndemână să dea vina pe arbitraj atunci când nu îşi îndeplinesc obiectivele şi le-a transmis acestora să încerce pe cât posibil să îi respecte pe arbitri, conform Agerpres.

"Persoanele atunci când nu îşi îndeplinesc un obiectiv caută alibiuri. Şi cel mai la îndemână este de a da vina şi de a acuza arbitrajul. Cu siguranţă şi noi am făcut greşeli importante, cu siguranţă puteam face mult mai bine, dar lucrurile nu stau chiar aşa... Repet, pentru jucători, antrenori şi conducători este la îndemână să dea vina pe arbitri. Le transmit jucătorilor şi antrenorilor că meciurile se joacă pe teren şi să încerce pe cât posibil să îi respecte pe arbitri. Pentru că noi punem respectul la preţ foarte mare. Ultimele teme discutate la cursurile de acum au fost cele legate de simulări şi proteste. Sunt lucruri pe care jucătorii şi antrenorii le pot îmbunătăţi", a afirmat Petrescu, prezent, marţi, la testele fizice susţinute de arbitrii din Liga I.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva anume şi cum trece peste eventualele greşeli pe care le face, centralul a răspuns: "Sunt momente pe care oricine şi le reimaginează, dar timpul nu mai poate fi dat înapoi. Nu sunt momente deloc plăcute, două-trei zile după aceea nu te simţi deloc în largul tău, dar trebuie să treacă. Experienţa cumva îşi spune cuvântul şi ştim că nu e prima oară când trecem prin anumite situaţii. Asta e meseria pe care am ales-o. Eu în general îmi ţin telefonul închis după meciuri... dar când îl deschid sunt foarte multe mesaje. S-a întâmplat să-l ţin închis şi trei zile după un meci".

Referitor la cazurile de Covid-19 din rândul arbitrilor, Petrescu a menţionat că situaţia se aliniază cu ceea ce se întâmplă în ţară şi a precizat că la meciuri îşi va lua măsuri suplimentare.

"În toată ţara sunt probleme cu acest virus, trebuie să ne adaptăm, nu avem ce face. E în linie cu ce se întâmplă în toată ţara. La meciuri ce să facem... nu ne mai strângem mâinile, eu doar o să salut, o să zâmbesc, o să fac totul de la distanţă", a spus Petrescu.

Arbitrii din Liga I au efectuat, marţi după-amiază, testele fizice de la începutul anului pe terenul sintetic Pro Luceafărul de lângă sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.