Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arbitrul video al finalei CM de rugby, Tom Foley, se retrage din activitatea internațională, după ce a primit ameninţări cu moartea

rugby.ro
rugby

Arbitrul video al finalei Cupei Mondiale de rugby, Tom Foley, care a dezvăluit săptămâna trecută că a primit ameninţări cu moartea, a decis să nu mai arbitreze la nivel internaţional.

Englezul Tom Foley a anunţat că a decis să nu mai oficieze la nivel internaţional din cauza tratamentului necorespunzător al arbitrilor din partea fanilor. Cu toate acestea, el va continua să arbitreze în Premiership, potrivit news.ro.

"După ce am atins apogeul în calitate de arbitru la finala Cupei Mondiale de rugby, pare momentul potrivit pentru a lua o pauză de la jocul internaţional. Timp de 13 ani am avut norocul de a oficia alături de mulţi profesionişti dedicaţi şi de a fi implicat în unele dintre cele mai importante meciuri din rugby-ul internaţional. Presiunea şi modul în care au fost analizate toate deciziile noastre după finala Cupei Mondiale de Rugby, dar şi criticile şi abuzurile online m-au convins că aceasta este decizia corectă pentru mine în această etapă a vieţii mele. Deşi este un privilegiu să mă aflu în centrul unora dintre cele mai emblematice momente ale sportului nostru, creşterea tratamentului dur şi violent, atunci când cerinţele şi aşteptările sunt atât de mari, m-a determinat să mă opresc", a spus el.

El a avut prima sa experienţă la nivel internaţional în noiembrie 2016, într-un meci dintre România şi Tonga, şi a arbitrat în total 48 de teste, 16 în Turneul celor Şase Naţiuni şi opt în Cupa Mondială din acest an.

Bill Sweeney, CEO al Federaţiei engleze de fotbal, i-a adus un omagiu şi a deplâns motivele retragerii sale: "Abuzurile la care el şi alţi oficiali implicaţi în acest sport au fost supuşi de la finala Cupei Mondiale de rugby sunt total inacceptabile şi nimeni nu ar trebui să fie tratat în acest fel, făcându-şi meseria pentru sportul pentru care sunt atât de dedicaţi şi pasionaţi. Vom face tot ce putem pentru a contribui la protejarea împotriva abuzurilor asupra oficialilor de meci şi a jucătorilor şi îi îndemnăm pe toţi cei din sportul nostru să se gândească la rolul pe care îl pot juca în susţinerea valorilor rugby-ului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.