Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Archie, fiul prinţului Harry şi al ducesei Meghan de Sussex, îşi sărbătoreşte prima aniversare în SUA

Netweather
Royal Wedding Harry Meghan

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, fiul prinţului Harry şi al ducesei Meghan de Sussex, împlineşte 1 an miercuri, dar îşi va sărbători aniversarea departe de locul natal, în Los Angeles, oraşul american unde s-au mutat părinţii săi.

Fanii se aşteaptă ca părinţii micuţului să facă publică o fotografie a acestuia realizată cu ocazia aniversării. Copilul nu a mai fost văzut în public din septembrie anul trecut, când a fost împreună cu părinţii săi în turneu oficial în Africa. O fotografie a acestuia de la o întâlnire cu arhiepiscopul emerit Desmond Tutu, în Cape Town, Africa de Sud, a fost atunci făcută publică, fiind urmată de o altă imagine, cu prinţul Harry ţinându-l pe Archie în braţe, realizată în Canada, unde au locuit până în luna martie, potrivit mediafax.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Purtătorii de cuvânt ai prinţului Harry nu au oferit detalii despre aniversarea lui Archie, dar în California sunt încă în vigoare recomandările de izolare.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducilor de Sussex, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Încă de la naşterea copilului, părinţii acestuia au insistat asupra faptului că au dreptul la viaţă privată şi au evitat pe cât au putut presa. Archie a fost prezentat lumii la două zile de la naştere, prin intermediul unor fotografii realizate la Castelul Windsor, ocazie cu care regina Elizabeth a II-a şi prinţul consort Philip şi-au cunoscut strănepotul.

Citește și: UE pune STOP HAOSULUI și anunță că pregătește reglementări comune și ALOCĂRI COLOSALE pentru turismul de după pandemie

Numele copilului a fost anunţat în aceeaşi zi, Mountbatten-Windsor fiind un tribut adus străbunicilor, regina şi prinţul Philip, al căror nume de familie este Mountbatten.

Archie nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său, potrivit unei decizii luate în 1917 de regele George al V-lea. De asemenea, Archie are şi cetăţenie americană, prin mama sa.

La începutul acestui an, prinţul Harry şi ducesa Meghan au anunţat că vor renunţa la statutul de membri seniori activi ai familiei regale a Marii Britanii.

Citește și: Ședință cu scântei la Camera Deputaților: Iohannis a dat direcția, PNL a început războiul cu UDMR

Deşi nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală”, Harry va fi în continuare prinţ şi membru al familiei regale. De asemenea, Harry şi Meghan, fostă actriţă americană, şi-au păstrat titlurile de duce şi ducesă de Sussex, primite de la regina Elizabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.