Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arctic a depăşit pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găeşti

ZF.ro
arctic frigider congelator

Compania Arctic a depăşit pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în urma investiţiilor Arcelik, cumulând peste 154 milioane de euro, fabrica de frigidere din Găeşti este în momentul de faţă cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an şi aproape 5.000 de angajaţi.

În unitatea din Găeşti sunt fabricate 75 de produse principale şi 700 de produse derivate, destinate atât pieţei locale, cât şi consumatorilor din 80 de ţări - 37 din Europa şi 43 de pe alte continente. Numărul de unităţi exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producţia anuală.

În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găeşti, investiţiile vizând creşterea eficienţei prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare şi îmbunătăţirea controlului calităţii. Totodată, Arctic se concentrează şi pe sustenabilitate, implementând soluţii pentru a reduce generarea de deşeuri, a minimiza pierderile, a creşte reciclarea şi a susţine economia circulară.

"Suntem extrem de mândri de această nouă realizare a întregii echipe Arctic Găeşti. Pentru noi, 40 de milioane de frigidere produse în România reprezintă mai mult decât un simplu număr. Înseamnă calitate românească apreciată la nivel internaţional, susţinerea economiei naţionale şi crearea de noi locuri de muncă. Totodată, aprecierea de care se bucură brandul Arctic în rândul românilor ne onorează. Vom continua să investim în România, cu scopul de a o transforma într-un hub de producţie regional. Ne angajăm să ducem mai departe aceste rezultate, integrând în acelaşi timp viziunea şi misiunea noastră în domeniul sustenabilităţii. Scopul nostru este să redefinim procesele de producţie în conformitate cu principiile circularităţii, folosind resursele naturale în mod cât mai responsabil", a declarat Murat Buyukerk, chief executive officer Arctic.

Performanţele înregistrate de fabrica din Găeşti au determinat extinderea operaţiunilor grupului Arcelik în România. Acest lucru s-a materializat prin construcţia de la zero a unei noi fabrici de electrocasnice în Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiţii totale de 153 de milioane de euro, fabrica de maşini de spălat Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România şi una dintre puţinele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producţie, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an.

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi unul dintre cei mai importanţi angajatori şi exportatori. Cu peste 5.500 de angajaţi, compania exportă 84% din producţia totală în peste 80 de ţări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arcelik din anul 2002, perioadă în care şi-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.