Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arctic Stream debutează, joi, pe piaţa AeRO a BVB

Artic Stream
Artic Stream

Compania Arctic Stream va debuta, joi, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va invita joi, 29 iulie, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului companiei Arctic Stream pe piaţa AeRO a bursei. Arctic Stream este un integrator de infrastructura şi securitate IT din România, compania fiind înfiinţată în 2017", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei.

Acţiunile companiei se vor tranzacţiona sub simbolul bursier AST.

Miercuri, Arctic Stream a anunţat încheierea unui contract semnificativ în valoare de aproximativ 24 milioane de lei.

"Arctic Stream SA anunţă încheierea, în perioada scursă de la plasamentul privat de acţiuni, desfăşurat la 10 iunie 2021, a unui contract care va avea o pondere semnificativă în cifra de afaceri a companiei pentru anul în curs. Contractul, având ca obiect furnizarea de produse şi echipamente, precum şi servicii profesionale, este în valoare de aproximativ 24 milioane lei (4,8 milioane euro) şi are o durată de furnizare şi implementare de 9 luni. Clientul este o companie care activează tot în sectorul IT&C, contractul fiind aliniat direcţiei de dezvoltare a Arctic Stream, într-o arie profesională în care expertiza companiei noastre s-a dovedit a fi la cel mai înalt nivel şi se bucură de recunoaştere în piaţă", se menţionează într-un raport publicat miercuri pe site-ul BVB.

Dată fiind situaţia sensibilă de pe piaţa globală a semiconductorilor - marcată de întârzieri considerabile ale timpilor de livrare - Arctic Stream anticipează posibilul risc ca 20% din valoarea contractului menţionat să nu poată fi livrat, implementat şi, implicit, facturat în cursul acestui an fiscal.

"Încheierea contractului ce face obiectul raportului curent impune o reevaluare a cifrei de afaceri vizate pentru anul 2021, faţă de estimarea oferită în documentul de ofertă pentru plasamentul privat de acţiuni. Faţă de previziunea anterioară, de 33,2 milioane lei (6,6 milioane euro), în prezent preconizăm o creştere de aproximativ 40% a cifrei de afaceri până la sfârşitul anului curent", se mai spune în document.

Arctic Stream este o companie cu capital 100% românesc, înfiinţată în anul 2017, cu sediul în Bucureşti. Portofoliul său actual cuprinde produse şi servicii performante în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, a centrelor de date şi a soluţiilor software.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.