Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Arde` Găgăuzia. Adunarea Populară a regiunii autonome anunță proteste împotriva Chișinăului. Vor valida alegerile

Flikr
Gagauzia

Pe 21 mai, Adunarea Populară a Găgăuziei cheamă oamenii în centrul Comratului. În același timp, marți seara Adunarea Populară vrea să valideze mandatul Evgheniei Guțul, conform publicației locale Nokta.

Anunțul a fost făcut la finalul protestului organizat la judecătoria Comrat. De acolo, CNA a plecat cu listele electorale, ridicate în dosarul coruperii alegătorilor, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Manifestanții au încercat să arunce cu o sticlă din plastic în oamenii legii, în timp ce aceștia încercau să scoată documente din judecătoria Comrat. Șefa Comisiei Electorale a autonomiei a anunțat că s-a cerut ridicarea listelor electorale.

Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat marți seara, 16 mai curent, că a ridicat documente pe teritoriul Găgăuzia în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale de alegere a bașcanului.

„CNA, împreună cu Inspectoratul Național de Investigație (INI), sub conducerea Procuraturii Anticorupție (PA), efectuează ridicarea listelor alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării, și votarea din numele acestora”, anunța autoritatea.

Guțul a acuzat guvernarea că stă în spatele măsurilor de urmărire penală. În timpul protestului de marți, manifestanții anunțau că Adunarea Populară va cere după 20:00 tuturor locuitorilor„ să apere autonomia” și promit să ajungă la Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.