Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arena din Verona va putea găzdui până la 6.000 de spectatori la concerte

Overture-classictic.com
Arena din Verona

Arena din Verona, unul dintre cele mai prestigioase spaţii muzicale din Italia, va putea găzdui până la 6.000 de spectatori la viitoarele concerte din acest sezonul estival, după ce a primit aprobarea autorităţilor şi o derogare de la cele 1.000 de persoane permise iniţial în contextul pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Este ceea ce a anunţat preşedintele Fundaţiei Arena, Federico Sboarina, cu prilejul prezentării concertului grupului Il Volo, care pe 5 iunie va aduce un omagiu regretatului compozitor italian Ennio Morricone, un spectacol care va marca redeschiderea amfiteatrului roman, potrivit agerpres.ro.

Arena din Verona a anunţat la jumătatea lunii martie programul său estival după ce guvernul a autorizat redeschiderea teatrelor, închise timp de un an din cauza pandemiei, cu un afiş ce include cinci noi producţii din care vor face parte Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Placido Domingo, Roberto Alagnay şi Lisette Oropesa, printre alţii.

Sezonul estival liric al Arenei din Verona va marca şi reîntoarcerea pe această scenă a dirijorului Riccardo Muti, după 41 de ani de la singura sa reprezentaţie cu opera Aida de Giuseppe Verdi, sub forma unui concert pentru a marca 150 de ani (1871) de la prima punere în scenă a celebrei opere.

Ultimul decret al guvernului permitea spectacolele în aer liber, cu maximum 1.000 de persoane, însă în cazul Arenei din Verona s-a făcut o excepţie.

Printre noile producţii aflate în program figurează "Cavalleria rusticana", "Turandot", "La traviata", "Aida" şi 'Nabucco", alături de gala "Domingo Opera Night", cu tenorul spaniol Placido Domingo, în timp ce la 17 august vedeta galei va fi tenorul german Jonas Kaufmann.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.