Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări masive în Maroc: Indivizii sunt suspectaţi de apartenenţă la ISIS

isis oil petrol

Autorităţile marocane au anunţat vineri că au arestat 10 persoane suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic (SI), între care un cetăţean francez, şi au confiscat arme şi materiale utilizate la fabricarea de bombe în urma unor raiduri, relatează Reuters.

Celula este cea mai recentă dintr-o serie de grupuri radicale despre care Marocul susţine că le-a descoperit. Raidurile de joi au avut loc în locaţii folosite de grup în oraşul Essaouira (sud) şi în oraşele centrale Meknes şi Sidi Kacem, susţin autorităţile. La birourile Biroului Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ), reporterii au putut vedea arme, muniţie, pistoale cu şocuri electrice şi materiale pentru fabricarea de bombe confiscate din ascunzătorile jihadiştilor. BCIJ este aripa judiciară a Serviciului de informaţii interne din Maroc.

'Această celulă este prea periculoasă ... Nu o numesc celulă, ci brigadă înarmată', a declarat directorul biroului, Abdelhak al-Khayyam. El a precizat că grupul a jurat credinţă SI şi şi-a construit o bază de operaţiuni în apropierea oraşului Tan-Tan, într-o zonă aridă plină de peşteri. Între suspecţi se află un cetăţean francez, care s-a convertit la Islam şi a trăit în Maroc cel puţin un an, şi un marocan de 16 ani, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.