Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări pe bandă rulantă pentru Înaltă Trădare în Ucraina: primari și responsabili regionali acuzați de pactizare cu inamicul

Pe fondul războiului aflat în desfășurare dintre Rusia și Ucraina, forțele armate ale Ucrainei au început să rețină și să acuze de trădare diverși primari, care au încercat să negocieze cu rușii. Edilii încercau în acest fel să evite distrugerile și pierderile de vieți omenești, susțin aceștia.

Primarul unui oraș din regiunea Harkov, adjunctul acestuia, șeful Departamentului Local Regional de Poliție și inspectorul de district au fost reținuți pentru „înalta trădare”. Autoritățile au anunțat că l-au reținut pe primarul orașului Yuzhny - Alexander Bryukhanov - în regiunea Harkov pentru acuzații de trădare, a anunțat șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov. Alături de Bryukhanov, au fost reținuți și alți câțiva ofițeri, printre care și viceprimarul din Sud.

„Am avut o operațiune specială din partea armatei. Acum, primarul din Yuzhny, domnul Bryukhanov, adjunctul său, șeful departamentului de poliție locală și ofițerul de poliție districtuală au fost reținuți în temeiul articolului de trădare. Asta pentru a înțelege ce se întâmplă în statul nostru. Nu vom permite ca nici un centimetru să fie predat la sol, iar acestea nu sunt doar cuvinte. Militarii avertizează: noi am fost cei care le-am dat dovadă de loialitate și i-am reținut”, a declarat șeful Armatei Regionale Harkov.  Primarul este acuzat că a oferit sprijin trupelor care i-au ocupat orașul și că le-a cedat controlul.  Edilul este membru al partidului pro-Kremlin Opoziție Platforma. Bryukhanov, în vârstă de 65 de ani, a devenit primar al Sudului în decembrie 2021.

Un alt primar acuzat de trădare este Gennadiy Matsegora. El este acuzat că a predat orașul forțelor inamice, informează Kyivindependent.com. În propria declarație pe Facebook, el a spus că rușii i-au spus că vor lua orașul cu forța dacă nu va negocia, așa că a făcut acest gest „pentru a evita sacrificiile umane și distrugerea orașului, în special a infrastructurii pe care nu o vom reconstrui”. Matsegora le-a cerut locuitorilor orașului să-și părăsească adăposturile, să revină la viață și să „și desfășoare afacerile ca de obicei”. Procuratura din regiunea Harkov a deschis un dosar penal împotriva lui pentru trădare de stat.

Pedeapsa pentru înalta trădare în Ucraina este prevăzută de articolul 111 din Codul penal. Acuzatul riscă între 12 la 15 ani de închisoare și confiscarea averii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.