Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ARF a semnat contractul pentru cumpărarea a 62 de rame electrice de scurt parcurs

ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară
ARF Autoritatea pentru Reforma Feroviara

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a semnat marți cu compania PESA contractul pentru cumpărarea a 62 de rame electrice de scurt parcurs.

Contractul presupune achiziția a 62 de rame electrice de scurt parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani, fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional, potrivit mediafax.

Valoarea totală a contractului este de 3.038.000.000 lei, fără TVA, împărțită pe trei loturi. Astfel, lotul 1 cuprinde 20 de rame electrice regionale pentru rutele București N – Ploiești S – Adjud, Iași – Pașcani – Suceava, Bacău – Pașcani, în valoare de 980.000.000 lei, fără TVA, iar lotul 2 cuprinde 23 rame pentru rutele Brașov – Gheorgheni, Arad – Timișoara – Caransebeș, Huedin – Cluj – Bistrița, în valoare de 1.127.000.000 lei, fără TVA. Lotul 3 prevede 19 rame electrice regionale RE-R și mentenanța acestora, destinate transportului feroviar de călători, de pe rutele București N – Ploiești V – Brașov, București N – Roșiori, București N – București Obor/Fundulea, Constanța – Fetești, în valoare de 931.000.000 lei, fără TVA.

Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Fondul de Modernizare, iar cofinanţarea de la bugetul de stat.

Termenul de livrare al primei rame este de 24 de luni de la semnarea contractului, iar livrarea întregului lot se va efectua în termen de 36 de luni, la care se adaugă perioada de mentenanță de 15 ani.

„Ramele electrice sunt compuse din trei vagoane și asigură 224 de locuri pe scaune. Unitățile sunt prevăzute cu sistem de semnalizare și siguranță ETCS nivel 2, precum și cu sistemul național PZB 90. Din punct de vedere al confortului pasagerilor, ramele dispun de sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spațiu pentru amplasare automate de cafea, băuturi răcoritoare, dulciuri etc., spații pentru bagaje de dimensiuni mari, spații pentru transportul bicicletelor, un spațiu pentru călători cu mobilitate redusă, în zona inferioară, precum și spațiu pentru amplasarea unui automat de vândut bilete și/sau aparat pentru validarea titlurilor de călătorie”, arată ARF.

Ramele electrice regionale vor fi atribuite în mod temporar către operatorii de transport feroviar care au încheiat contracte de servicii publice pentru transportul feroviar de călători în perioada decembrie 2022 – 11 decembrie 2032.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.