Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina: preşedintele Javier Milei a declarat că nu va emite decret pentru ajustarea salariului minim pe economie

axios.com
Javier Milei

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a declarat că nu va emite un decret pentru ajustarea salariului minim pe economie, în ciuda apelurilor liderilor sindicali, care au declarat că inflaţia accelerată reduce cu rapiditate valoarea reală a salariilor, informează Rador Radio România.

Inflaţia lunară în Argentina a depăşit 20% de când Javier Milei a preluat mandatul de preşedinte al ţării, în decembrie 2023. Preşedintele Javier Milei a mai spus că angajatorii şi angajaţii sunt cei care trebuie să rezolve problema salariilor, declaraţii făcute la o zi după ce Consiliul pentru salariul minim pe economie, organism format din sindicatele reprezentative şi lideri ai mediului de afaceri, a eşuat în ajungerea la un acord.

Mesaj pentru profesori şi învăţători

Javier Milei a subliniat că profesorii şi învăţătorii ar trebui să îşi negocieze direct salariile cu guvernatorii provinciali. Salariul minim pe economie în Argentina, care este de aproximativ 150 de dolari pe lună, este de referinţă în calculul pensiilor de stat şi al ajutorului de şomaj.

Liderii sindicali susţin că salariul minim pe economie a pierdut jumătate din valoare în ultimii opt ani, informează BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.