Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina protestează faţă de prezenţa unui submarin american în apropierea Insulelor Malvine

www.rfi.ro
insulele falkland malvine

Ministerul de Externe argentinian a protestat vineri după ce în zona insulelor Malvine (Falkland) a fost semnalat recent un submarin militar al SUA, care ''a operat cu sprijin britanic'', transmite agenţia EFE preluat de agerpres.

Prezenţa în acea zonă a submarinului USS Greeneville a fost anunţată însuşi de comandamentul american al forţelor submarine din Atlantic (COMSUBLANT), care a postat miercuri pe contul său oficial de Twitter trei imagini cu submersibilul aproape de insulele care fac parte din teritoriul Marii Britanii, dar asupra cărora Argentina revendică suveranitatea. Conform aceleiaşi postări, submarinul a acţionat în colaborare cu un avion militar britanic.

Prin urmare, MAE argentinian a emis un comunicat în care susţine că prezenţa în acea zonă a unor nave susceptibile de a transporta armamente nucleare ''contravine rezoluţiei 41/11 a Adunării Generale a ONU'', care îndeamnă toate statele să respecte regiunea Atlanticului de Sud ca ''zonă de pace şi cooperare''.

Pe data de 2 aprilie 1982 trupele argentiniene au ocupat Insulele Malvine (Falkland). Premierul britanic de la acea vreme, Margaret Thatcher, a ordonat o intervenţie militară pentru a le recupera. Războiul a durat 74 de zile şi s-a încheiat cu victoria trupelor britanice, arhipelagul rămânând sub controlul Londrei. În ciuda înfrângerii, Argentina continuă să revendice insulele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.