Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentinienii apelează la Bitcoin pe fondul grijilor legate de inflație: 'cripto-ul are un avantaj pentru că ajuta la limitarea inflației'

news.coincu.com
mastercard bitcoin criptomonede

Din 2016, Argentina a fost angajată într-un război împotriva inflației. Cauzată de factori multipli, cum ar fi lipsa de încredere în banca centrală sau cheltuielile excesive ale guvernului, deprecierea pesoului argentinian a afectat negativ puterea de cumpărare a cetățenilor.

Acest lucru a adus 37,3% din populație sub pragul sărăciei, iar mulți alții și-au dispărut economiile în aer. În acest context, mulți argentinieni au apelat la bitcoin ( BTC ) și cripto ca o modalitate de a se acoperi împotriva inflației de 60%, în ciuda faptului că piața este în roșu de câteva luni și banca centrală interzice instituțiilor financiare să opereze cu active digitale, conform cointelegraph.com.

Într-un raport de Americas Market Intelligence citat de Reuters, s-a constatat că „penetrarea criptografică” în Argentina a atins 12%, dublu față de Peru, Mexic și alte țări din regiune.

Pe lângă Bitcoin, argentinienii au apelat din ce în ce mai mult la stablecoins ca mijloc de stocare a valorii în dolarul american, mai ales că țara lor impune controale stricte de capital asupra serviciilor valutare.

Când creatorul Ethereum, Vitalik Buterin , a vizitat Argentina în decembrie, el a declarat că adoptarea criptomonedelor în țară este în creștere și căAdopția stablecoin a fost, de asemenea, în creștere semnificativă. El a avertizat că acest lucru s-ar putea schimba dacă dolarul american începe să prezinte probleme serioase.

La o scară mai largă, Argentina pare să adopte o abordare prudentă a reglementării activelor digitale. Într-un interviu YouTube din 2021, președintele argentinian Alberto Fernandez a spus : „Există o discuție uriașă despre criptomonede, este o dezbatere globală și trebuie să mărturisesc că este o chestiune de prudență”.

Într-o notă mai strălucitoare, el a afirmat, de asemenea, că „cripto-ul are un avantaj” pentru că „ajuta la limitarea inflației” și că, „într-un anumit sens, este un activ constant”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.